Bezdrátové inovace od TP-Linku

vydáno 3. 4. 2016 | autor Pavel Kreuziger | sekce Novinky | téma IT a software

Tagy: 802.11ad, internet věcí, router, směrovač, TP-Link Archer C3150, TP-Link Archer C5400, TP-Link Talon AD7200

Stejně jako jakékoliv jiné technologie se i Wi-Fi vyvíjí. Podívejme se, jak na to zareagoval výrobce síťových zařízení TP-Link.

Na domácí internet jsou kladeny stále větší nároky, zejména co se týče objemu dat a požadavků na rychlost jejich přenosu. A to jak u „standardních“ způsobů využití, jako je streamování videa ve vysokém rozlišení nebo hraní on-line her, tak u internetu věcí, který se stále více stává součástí mnoha domácností (byť u nás ještě jeho boom v pravém slova smyslu ještě nenastal).

Na počátku ledna proběhl v Las Vegas již tradiční veletrh spotřební elektroniky CES, na němž TP-Link uvedl svou vizi bezdrátových sítí budoucnosti. A jedná se o budoucnost vpravdě blízkou, neboť je postavena na zařízeních, která se do prodeje dostanou již velmi brzy.

Hlavním tahákem stánku společnosti v Nevadské poušti byl vůbec první WiGig router (směrovač) na světě, Talon AD7200, který se chlubí podporou bezdrátového standardu 802.11ad, jenž nabízí 2,5násobně vyšší propustnost dat oproti 802.11ac. Důvodem je využití třetího frekvenčního pásma, 60 GHz, díky čemuž může propustnost zařízení dosahovat až 7 Gbit/s. Američané tomu říkají, že jde o „futureproof“, tedy „budoucnostivzdorné“ zařízení.

Kromě toho přidal TP-Link do svého portfolia dvojici routerů řady Archer – C5400 s propustností do 5 400 Mbit/s (díky zdvojenému pásmu na frekvenci 5 GHz); a C3150 s maximální přenosovou rychlostí 3 150 Mbit/s ve dvou frekvenčních pásmech. Součástí obou modelů je podpora technologie MU-MIMO zvyšující výkon Wi-Fi v průběhu hraní on-line nebo streamování videa ve vysokém rozlišení.

Všechny tři novinky lze samozřejmě využít jako součást internetu věcí, nicméně TP-Link má v této oblasti ještě jeden speciální přístroj, opět router, který nese označení SR20, nabízí přenosovou rychlost 1 900 Mbit/s, má dotykovou obrazovku a pro internet věcí je přímo určený.

Zdroj: TZ TP-Link

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře