Benq V2400 a V2200 Eco - nové širokoúhlé LED displeje

vydáno 4. 12. 2009 | autor BenQ | sekce Tiskové zprávy | téma Monitory

Tagy: 1080p, BenQ, EnergySTAR, EnergySTAR 4.1, EnergySTAR 5.0, EPEAT, EPEAT Gold, EuP Energy, Full HD, LCD, LED, monitor, PC3R, RoHS, SenseyeTM 3 Human Vision, TCO 5.0, V Eco, V2200, V2200 Eco, V2400, V2400 Eco

BenQ - logo

Vysoký výkon, úspora nákladů a ohleduplnost k životnímu prostředí

Podobně jako technologie LCD způsobila revoluci v odvětví CRT displejů, očekává se, že použití LED podsvícení vytvoří nové standardy v oblasti počítačových displejů.

Společnost BenQ, přední mezinárodní dodavatel displejů pro počítače i spotřební elektroniku, se ujímá vedení při zahajování revoluce ve výrobě LED displejů, kterou odstartovala uvedením 24" širokoúhlého LED displeje a prvního 21,5" širokoúhlého LED displeje na světě na trh; nové modely nesou označení Full HD 1080p V2400 Eco a Full HD 1080p V2200 Eco.

LED displeje řady V Eco: Vysoký výkon a volba šetrná k životnímu prostředí

Nové displeje V2400 Eco a V2200 Eco využívají nejnovější způsob podsvícení počítačových displejů, tzv. technologii světlo-emitujících diod LED (light-emitting diode), která přináší výhody vynikajícího obrazu na displeji, je šetrná k životnímu prostředí a má nízké provozní náklady.

Nejpozoruhodnější je však výkon displejů – oba nové modely LED displejů jsou jedinečně zkonstruovány tak, že vykazují nulový světelný rozptyl a umožňují dosáhnout velmi vysokého dynamického kontrastu o hodnotě 5 milionů:1 u intenzivní černé a extrémně bílé barvy.

LED LCD Full HD 1080p monitor BenQ V2400 / V2200 Eco

Tato nevídaná výhoda, která nemá u technologie LED obdoby, odhaluje dříve nepovšimnuté drobné detaily a zajišťuje téměř nekonečné variace barev; technologie SenseyeTM 3 Human Vision společnosti BenQ dále zvyšuje sytost, jas a hloubku obrazu, dokonce i u nejtmavších scén.

Jelikož je technologie LED zdrojem nepřerušovaného světla, poskytuje obraz bez mrkání, který je ideální zejména při delším sledování obrazovky a který zlepšuje zrakovou pohodu. U placených služeb na vyžádání umožňuje technologie LED zobrazit obsah okamžitě po zapnutí monitoru.

Oba nové modely řady V mohou rovněž pracovat v úsporném režimu Eco, kdy se o 30 % sníží spotřeba energie, aniž by se výrazněji zhoršil komfort práce s monitorem.

Navrženy s ohledem na šetrnost vůči životnímu prostředí

Monitory řady V Eco dodržují slib učiněný společností BenQ, že budou skvělé nejenom na pohled, ale i s ohledem na úspory energie a šetrnost vůči životnímu prostředí.

„Naše odhodlání dostát firemnímu mottu Důležitá je radost již od počátku znamenalo víc, než jen vytváření úžasných produktů, které činí život zábavným,“ uvádí Peter Chen, generální ředitel společnosti BenQ Technology Product Center.

LED LCD Full HD 1080p monitor BenQ V2400 / V2200 Eco

„Toto firemní heslo slibuje větší závazky vůči našim zákazníkům, naší planetě i životu. Nové modely řady V Eco ztělesňují tento přístup – od součástek tvořících konečný výrobek až po jeho obal; každý výrobní fáze splňuje nejpřísnější normy na ochranu životního prostředí i lidí a přispívá tak k tomu, že život dnes i v budoucnosti bude vždy skvělý.“

Energeticky úsporné LED displeje řady V Eco neobsahují rtuť a spotřebují přibližně o 36 % méně energie než tradiční displeje CCFL. Nové modely jsou rovněž lehčí (-14,6 %) a tenčí (-21,2 %) než CCFL displeje o srovnatelné velikosti obrazovky, díky čemuž dochází k úsporám nákladů na obaly (+56 %) a efektivnější přepravě.

Jsou použity obaly šetrné k životnímu prostředí: polystyren byl nahrazen papírovou výplní, která je z 80 % tvořena recyklovaným papírem; obalový karton je rovněž z 80 % vyroben z recyklovaného papíru; potisk na kartonu spotřebuje o 70 % méně inkoustu a je vytvořen výhradně ze sojového inkoustu.

Množství vzniklého odpadu je dále sníženo tím, že Průvodce rychlým zapojením displeje je nyní vytištěn na vnější straně obalového kartonu, čímž odpadá potřeba samostatné brožury. Společnost BenQ již nepoužila pro obaly na příslušenství obtížně biologicky rozložitelné plastové sáčky.

Namísto uživatelské příručky na disku CD-ROM, který v minulosti nahradil objemné tištěné příručky, společnost BenQ nově umístila tuto příručku na internet.

Svěží nový vzhled

LED LCD Full HD 1080p monitor BenQ V2400 / V2200 Eco

Společnost BenQ vybavila modely V2400/2200 Eco svěžím designem, který očividně navazuje na asymetrický styl jejich předchůdce, modelu V2400W, oceněného za netradiční design; jejich sněhobílá barva symbolizuje čistotu provedení a připomíná čistotu přírody.

Kryt je z 28 % tvořen recyklovanými plasty a splňuje nejpřísnější normy stanovené programem EPEAT (vytvořeným Radou pro ekologickou elektroniku) a organizací PC3R (podporující opětovné využití, omezení používání a recyklaci počítačů a počítačových displejů).

Ryzí bělost krytu displeje není narušena žádným chemickým nátěrem nebo potiskem, což usnadní jeho pozdější recyklaci. Namísto toho jsou označení tlačítek a logo vyryty do krytu displeje, výrobek tak bude možné snadněji recyklovat.

Avantgardní styl modelů V2400/2200 Eco je doplněn stylovým multifunkčním kulatým držákem navrženým ve spodní části monitoru, který nabízí praktické místo k odkládání drobností nebo jej lze využít jako držák vizitek nebo miniaturní květináč.

Modely V2400 Eco a V2200 Eco získaly certifikáty TCO 5.0, RoHS, EnergySTAR 4.1, EuP Energy, PC3R a EPEAT Gold, v listopadu roku 2009 byly certifikovány podle přísnější normy EnergySTAR 5.0. Oba monitory byly rovněž oceněny jako ekologicky šetrný výrobek na Tchaj-wanu i v Číně.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Tiskové zprávy

Komentáře