Batman Begins dorazí na Blu-ray v červenci

vydáno 15. 3. 2008 | sekce Novinky | téma Filmy, Ze světa

Tagy: 300, 300: Bitva u Thermopyl, Batman, Batman Begins, Batman začíná, BD-Live, Blu-ray, Blu-ray profil 1.1, Blu-ray profil 2.0, film, HD DVD, Matrix, Picture-in-Picture, PIP, The Dark Knight, Transformers, válka formátů, Warner, Warner Bros.

Jeden z velmi očekávaných Blu-ray titulů – filmový hit Batman Begins – vyjde deset dnů před červencovou kinopremiérou pokračování The Dark Knight. Dosud byl k dispozici pouze na HD DVD, kde od svého vydání v říjnu 2006 patřil k nejprodávanějším titulům.

Batman začíná (Batman Begins, 2005) (Blu-ray)

Podobný osud má celá řada filmů, která díky HD DVD exkluzivitě některých studií nemohla vyjít na Blu-ray (například Transformers). Válka formátů ale před několika týdny skončila, HD DVD technologie prohrála a tak se dá očekávat, že se všechny HD DVD exkluzivní filmy v dohledné době objeví i na Blu-ray.

Případ Batman Begins je ale trochu odlišný. Studio Warner, které za ním stojí, totiž vydávalo všechny své filmy současně na Blu-ray i HD DVD s naprosto stejnou výbavou. Mezi několik „čestných“ výjimek patří například komiksová adaptace 300: Bitva u Thermopyl, která na Blu-ray postrádá PiP videokomentář (viz 300 – největší letošní úspěch HD filmů). Trilogie Matrix z důvodu obtížné realizace interaktivních bonusů vyšla pouze na HD DVD (viz Trilogie Matrix v květnu pouze na HD DVD) a přesně to samé postihlo i film Batman Begins.

Doba ale pokročila a formát Blu-ray se nestal vítězem jen tak pro nic za nic. Díky existenci Blu-ray profilu 1.1, 2.0 a jejich podpory v nejnovějších přehrávačích je k dispozici obraz v obraze, sekundární audio, připojení k internetu pro stahování bonusového obsahu, BD-Java pro interaktivní funkce a další. HD DVD exkluzivní tituly tedy mohou vyjít na Blu-ray s plnou výbavou.

Batman Begins

8. července vyjde Batman Begins (film na FDb.cz) na Blu-ray v jedno- a dvoudiskové edici. Luxusně balená dvoudisková edice bude kromě filmu na Blu-ray obsahovat i DVD se snímkem ve standardním rozlišení, dále fotografie, stránky scénáře, sběratelské karty a slevový kupón na pokračování The Dark Knight (film na FDb.cz), které jde do kin 18. července. K oběma edicím bude také přiložen exkluzivní komiks, uvádějící formou prologu do děje tohoto nejnovějšího přírůstku v Batmanovské sérii.

Cena dvoudiskové edice má být $50, jednodisková bude o dvacet dolarů levnější. Ačkoliv ještě nebyly zveřejněny žádné podrobnosti o technické výbavě, dá se předpokládat, že bude minimálně na stejné úrovni jako v případě více než rok starého HD DVD vydání.

Termíny vydání, ceny a všechny ostatní informace samozřejmě platí pro americký trh.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře