Avatar - Panasonic vás vtáhne do děje filmového trháku roku

vydáno 7. 1. 2010 | autor Panasonic | sekce Tiskové zprávy | téma Filmy

Tagy: 3D, 3D Full HD, AJ-HPX3000G, Avatar, Blu-ray, Full HD, Full HD 3D, LUMIX, Neolep, notebook, P2, P2 HD, Panasonic, PDP, plazma, přehrávač, videokamera

Panasonic - logo

Špičkové technologie Panasonic znamenají nový milník ve filmové produkci

Filmová událost roku – akční sci-fi film amerického režiséra Jamesa Camerona Avatar – v těchto dnech láme rekordy návštěvnosti a tržeb. Obrovský zájem vyvolává i použitá výjimečná technologie výroby, za kterou stojí společnost Panasonic, světový leader v oblasti Full HD 3D technologií.

Na produkci filmu poskytl Panasonic tvůrcům svoje nejnovější špičkové technologie, které způsobily absolutný přelom v historii filmového průmyslu. Díky nim přináší Avatar výjimečný 3D filmový zážitek ve Full HD rozlišení, čím se diametrálně odlišuje od veškerých doposud natočených filmů a divák po prvé bude mít pocit, že se stal přímým účastníkem děje odehrávajícího se na plátně.

Při výrobě byly použity profesionální P2HD kamery AJ-HPX3000G spolu s P2 paměťovými kartami, které režisér používal na zobrazení scén před 3D snímáním, odolné notebooky a fotoaparáty Lumix.

Avatar

Obrovské 65" a 103" plazmové obrazovky Panasonic byly instalovány nejen v produkčních studiích, ale i přímo ve střižně Jamese Camerona, který ocenil především jejich výjimečnou obrazovou kvalitu a věrnost zpracování barev.

„3D není to, na co se díváte, je to realita, kterou cítíte jako byste do něj sami vkročili. Bylo pro mne ctí spojit síly s průkopníky ze společnosti Panasonic, protože právě oni se mnou sdílejí mojí vizi o budoucnosti zábavy,“ řekl na konto spolupráce režisér James Cameron a dodal:

„Měl jsem možnost přesvědčit se o 3D Full HD technologii Panasonic doslova z první ruky a bylo to něco mimořádného. Tato společnost byla pro nás skvělým partnerem před i za kamerou a nyní sehrává klíčovou roli i při dalším obrovském kroku vpřed směrem k domácí filmové zábavě.“

Panasonic je první společností, která je schopna nabídnout kompletní portfolio produktů a služeb o výroby až po možnost přehrávání 3D filmů na Blu-ray přehrávačích a Neolep televizorech. Už v září 2008 úspěšně uvedl první plazmový systém domácího kina s 3D plným vysokým rozlišením Full HD na světě.

Panasonic / Avatar - 600 Hz PDP

Systém je založen na technologiích plazmového zobrazování a Blu-ray. Na podporu hollywoodských studií ve vytváření titulů pro Blu-ray disky s 3D plným vysokým rozlišením Full HD společnost založila i středisko Advanced Authoring Center v laboratořích Panasonic Hollywood Laboratory.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Tiskové zprávy

Komentáře