Apple prý plánuje 32“ 6K monitor s miniLED podsvícením

vydáno 23. 2. 2019 | autor Pavel Kreuziger | sekce Novinky | téma Monitory

Tagy: 6K rozlišení, analytik, Apple Mac Pro, Apple Monitor Pro, Čína, Ming-Čch' Kchuo, plány, Thunderbolt Display

Apple podle všeho plánuje uvést 31,6“ Pro monitor se 6K rozlišením LCD panelem s miniLED podsvícením, který nabídne „výjimečnou obrazovou kvalitu,“ tvrdí zkušený analytik Ming-Čch‘ Kchuo.

Svůj poslední „Thunderbolt Display“ monitor přestal Apple prodávat v roce 2016 a nové monitory už vydával ve spolupráci s LG. Později společnost změnila názor a potvrdila, že pracuje na novém monitoru, který má doplnit její chystaný Mac Pro.

Analytik Ming-Čch‘ Kchuo, který byl v minulosti ve svých odhadech velice přesný, tvrdí, že Pro monitor od Applu bude mít 31,6“ úhlopříčku s rozlišením „6K3K,“ což je okolo 6 144×3 456 pixelů v závislosti na poměru stran. Kchuo dodává, že novinka nabídne „výjimečnou obrazovou kvalitu díky implementaci designu podsvícení ‚jakoby‘ Mini LED.“

V tomto případě má „mini LED“ znamenat velikost LEDek, které společně vytvářejí řešení podsvícení pod LCD panelem. Implementací menších LED diod je možné dosáhnout přesnějšího ovládání podsvícení. Prototypy LCD panelů s více než tisícovkou stmívacích zón na bázi miniLED představilo už několik společností. Právě LCD monitor s touto technologií už na CES 2019 odhalil Acer.

Ming-Čch‘ Kchuo má za to, že upgradovaný Mac Pro a 31,6palcový monitor Pro budou uvedeny ještě v roce 2019.

Zdroj: Flatpanels HD

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře