Apple iPhone 7 a 7 Plus: novinky s lepšími fotoaparáty

vydáno 18. 9. 2016 | autor Pavel Kreuziger | sekce Novinky | téma Mobilní telefony

Tagy: Apple iPhone 7, Apple iPhone 7 Plus, chytré telefony, iOS, mobilní zařízení, smartphony

Apple ve středu 7. září uvedl nové verze svých iPhonů. Jde o modely iPhone 7 a 7 Plus, které se chlubí především vylepšeným fotoaparátem.

Ač se výrobce na své předváděcí akci oháněl superlativy, zas tolik výrazných novinek iPhony nenabízí. Nejvýraznější inovace doznaly fotoaparáty obou zařízení, z nichž větší, 5,5palcový iPhone 7 Plus nabízí na zadním panelu duální snímače s rozlišením 12 + 12 MP.

Zatímco první senzor je širokoúhlý a má 28 mm (f/1.8; stejně jako senzor u menšího, 4,7palcového iPhonu), ten druhý má 56 mm (f/2.8) a vhodný je především pro portréty, kterým jsou oba fotoaparáty najednou schopny vytvořit líbivý bokeh, „až téměř trojrozměrný“ efekt.

To vše je vyladěno i po softwarové stránce, kde je k dispozici nový portrétní režim. K novinkám společným oběma modelům patří i čtyřnásobný LED blesk. Za zmínku stojí také dvojnásobný optický a desetinásobný digitální zoom, který je softwarově vylepšován.

Vepředu je pak umístěn 7MP FaceTime HD fotoaparát, který podle výrobce dokáže vyfotit úžasné selfie… no. Z „HD“ prvků je pak nutné zmínit i stereo reproduktory, které vyluzují dvakrát hlasitější zvuk než u iPhonu 6s a nejvíce vyniknou při postavení telefonu na výšku.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře