Android TV pro Nexus Player už je, televize musejí počkat

vydáno 24. 8. 2016 | autor Pavel Kreuziger | sekce Novinky | téma Televizory

Tagy: aktualizace, Android 7.0 Nougat, Android TV, operační systém, Smart TV, update

Google vydal nejnovější velkou aktualizaci svého operačního systému Android – 7.0 Nougat – která přináší některé nové televizní funkcionality.

K těm patří obraz v obraze, nahrávání z aplikací, několik účtů, multitasking, HDR na systémové úrovni či opravy dřívějších chyb. Nougat je aktuálně dostupný pro Nexus Player, televizory však musejí počkat.

Android 7.0 byl vydán pro celý ekosystém zařízení běžících na této platformě, především smartphony a tablety, ale i televize. Celkově oproti předchozí iteraci systému došlo ke zhruba 250 změnám.

Hlavní změnou je možnost nastavení více účtů Google na jedné televizi. Díky tomu mohou členové rodiny přistupovat k osobnímu profilu v aplikacích i osobním seznamům hudby a filmů či předplaceným kanálům, jako je YouTube. Tato aplikace je zatím pravděpodobně jedinou, která více účtů podporuje, nicméně brzy by měly následovat i další.

Další novou funkcí je obraz v obraze (PIP). Díky ní můžete minimalizovat přehrávané video do malého okna, které připíchnete k jednomu ze čtyř rohů obrazovky. Kromě toho je k dispozici i menu multitaskingu na Android TV. Stačí dvakrát stisknout domácí tlačítko na dálkovém ovladači pro rychlé přepínání mezi aktivními aplikacemi.

Jediným televizním zařízením, na kterém si nejnovější systém můžete vyzkoušet, je ovšem prozatím jen Nexus Player, přehrávač, který Google vyvinul společně s Asusem v počátcích Android TV, který se již neprodává.

Jste-li vlastníky televize od Sony či Philipsu, budete si muset počkat. Nvidia Shield byla nedávno aktualizována na předchozí verzi Androidu – 6.0 Marshmallow – která byla vydána již koncem loňského roku. Zařízení od Sony a Philipsu ale ještě nejsou ani v tomto bodě.

Zdroj: FlatPanelsHD

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře