Amelia Earhart přiletí i na Blu-ray

vydáno 21. 12. 2009 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy, Ze světa

Tagy: 20th Century Fox, Amelia, Amélie z Montmartru, Blu-ray, DTS-HD Master Audio, film, MPEG-4 AVC, Noc v muzeu 2

Amelia (2009)

Životopisné filmy na motivy skutečných událostí ze života slavných osobností se těší střídavé divácké popularitě. Mohou být nudné a dlouhé, kvalitní a poučné, zábavné a volněji pojaté – ideální je samozřejmě kombinace všech těchto vlastností. Amelia (FDb.cz) je film o letkyni, jejíž poslední dobrodružství se stalo největší záhadou v historii letectví.

Fascinující příběh Amelie Earhart se už v roce 1994 dočkal slušného televizního zpracování s názvem Poslední let (Amelia Earhart: The Final Flight, 1994). Film Amelia z letošního roku (nezaměňovat s kouzelným francouzským snímkem Amélie z Montmartru, který už na Blu-ray vyšel) se sice může pochlubit účastí hereckých hvězd Hilary Swank, Richarda Gerea a Ewana McGregora, ale po pravdě řečeno nezaznamenal žádný výrazný úspěch a z čistě finančního hlediska se bohužel jedná o naprostý propadák (box office bomb).

TIP: Postava Amelie Earhart se objevila také v komedii Noc v muzeu 2 (recenze), kde ji neopakovatelným způsobem ztvárnila Amy Adams.

V tuzemských kinech se Amelia objeví až na konci března 2010, tou dobou už ji dávno budete moct mít na Blu-ray. Studio Fox totiž vydání ve vysokém rozlišení připravuje na 2. února, zatím pouze pro region A (USA). Technické specifikace jsou obvyklé (MPEG-4 AVC obraz, DTS-HD Master Audio 5.1 zvuk), bonusy budou tvořit vynechané scény a několik dokumentů: Making Amelia, The Power of Amelia Earhart, The Plane Behind the Legend, Re-constructing the Planes of Amelia a Movietone News.

Studio Fox donedávna všechny své Blu-ray disky striktně regionálně kódoval, poslední dobou se ale objevilo hned několik vydání, které kódované nejsou. V tuto chvíli tedy nelze s jistotou říct, jestli si u nás budeme moct americké vydání Amelie přehrát, nebo budeme muset čekat na edici pro evropský region B. Každopádně české titulky nebo dabing by se mohly objevit právě jedině na některé z lokálních evropských mutací, ale ani to samozřejmě není jisté.

Trailer na Amelii se ovšem nachází například u tuzemského Blu-ray vydání zmiňovaného filmu Noc v muzeu 2, takže se možná skutečně dočkáme.

Amelia (2009)

Film o letkyni, jejíž poslední dobrodružství se stalo největší záhadou v historii letectví.

Amelia Earhart (Hilary Swank) si vybudovala svou reputaci jako „Královna nebe“, když v roce 1928 přeletěla Atlantik. Její manžel George P. Putnam (Richard Gere) se snažil získat sponzory pro její odvážný plán oblet světa kolem rovníku.

Při něm Amelia v létě 1937 spolu s navigátorem a s jejich v té době nejmodernějším letadlem Lockhead Electra beze stopy zmizela v Pacifiku. Válečné námořnictvo USA spustilo nejrozsáhlejší pátrací a záchrannou operaci v dějinách, ale dodnes se nepodařilo uspokojivě vyřešit znepokojující otázku:

Co se stalo s Amelií Earhart?

Článek je součástí seriálu Blu-ray filmy na obzoru »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře