Amazon bude zákazníkům doporučovat Blu-ray

vydáno 22. 2. 2008 | sekce Novinky | téma Ze světa

Tagy: Amazon, Best Buy, Blu-ray, HD DVD, PlayStation 3, PS3, Sony, válka formátů

Amazon.com - logo

Internetový obchod Amazon jistě není potřeba dlouze představovat. Nakoupit v něm můžete prakticky cokoliv, od této chvíle ale budete mít možná problém určité zboží najít. Ano, i Amazon se přidal na stranu Blu-ray a odsouvá HD DVD na vedlejší kolej.

„Ve světě vysokého rozlišení probíhají bouřlivé změny a naši zákazníci by rádi udělali co nejlepší nákup,“ řekl v tiskové zprávě Peter Faricy, viceprezident Amazonu pro hudbu a filmy. „Během ledna se objem prodaných Blu-ray filmů vyšplhal z jedné poloviny na tři čtvrtiny celkového množství všech HD filmových disků. V reakci na to bude Amazon zákazníkům doporučovat Blu-ray jako preferovaný formát a dál nabízet kompletní nabídku Blu-ray filmů z celého světa.“

Blu-ray Disc logo

Kromě zmiňovaných filmů Amazon samozřejmě prodává také Blu-ray přehrávače, herní konzole Sony PlaySation 3 a další elektroniku, související s Blu-ray.

Pro stovky tisíc současných majitelů HD DVD přehrávačů sice bude mít Amazon i nadále připravenou základní kolekci HD DVD produktů a filmů, nebude už ale tuto technologii aktivně propagovat. Amazon se tedy zachoval podobně jako před několika dny síť obchodů se spotřební elektronikou Best Buy.

Doporučené čtení: válka formátů

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře