Amadeus i Costnerův Robin Hood budou na Blu-ray bez bonusů

vydáno 20. 10. 2014 | autor Petr Semecký | sekce Novinky | téma Filmy, Z domova | 4 komentáře

Tagy: Amadeus, Blu-ray, film, Robin Hood: Král zbojníků

Amadeus (Blu-ray) Když Magic Box minulý týden odhalil kompletní listopadovou nabídku Blu-rayů, zajásali jsme. Čeká nás totiž okolo 20 titulů, z nichž valná část patří mezi resty, které si zasloužily být dříve či později splněny. Když však procházíme některé specifikace, čas od času narážíme i na nemilá překvapení v podobě výbavy disku. Naposledy u Robina Hooda: Krále zbojníků a slavného Amadea.

Oba disky totiž dorazí pod křídly Magic Boxu bez bonusů. Což rozhodně není standard. Obzvlášť když se jedná o tituly Warner Bros., které si svoje tituly globálně vcelku hlídá. Tentokrát však stejnou edici, jaká dorazila do zámořských obchodů, nedostaneme. Namísto několika hodin materiálů nás čekají pouze tzv. „vanilla edice“ s filmem. Byť s rozšířeným, neboť oba filmy ponesou několik minut stopáže navíc.

U čeho absence bonusové výbavy zamrzí více? Pravděpodobně u Amadea, kterého Warneři kdysi vydali i v rámci zámoří v třídiskové edici. Tu tentokrát asi nikdo nečekal, avšak absence minimálně audiokomentáře a hodinového „making of“ u oscarového filmu přesto zamrzí.

Král zbojníků Robin Hood / Robin Hood: Král zbojníků (Robin Hood: Prince of Thieves, 1991) (Blu-ray)

U Robina Hooda je pak situace obdobná. Americká edice, kterou mám několik let ve filmotéce, nabízí dva povedené audiokomentáře, solidní dokument o Hoodovi jako legendě, rozhovory s tvůrci a v neposlední řadě izolovaný soundtrack – fíčuru, díky níž si můžete film pustit pouze s Kamenovým legendárním soundtrackem, tedy v podobě jako byste byli na koncertě a na plátno vám promítali části filmu. Ano, je to taková blbina pro fanoušky, ale kdo jí přišel na chuť například u Nolanova Počátku, ten si podobnou věc rád čas od času dopřeje.

Celkově je tedy výbava obou disků zklamáním. Čímž na druhou stranu nechci říct, že byste nad vydáním měli ohrnout nos. Stále se jedná o skvělé filmy, které si zaslouží domácí release jako máloco. Dovedu si však představit, že 400 korun pouze za film se nebude chtít platit kdekomu.

Technické specifikace filmů budou následující. Oba nosiče ponesou kromě českého Dolby Digital i anglickou zvukovou stopu v Dolby TrueHD 5.1, chybět nebudou české titulky a obraz bude v poměru stran 2.40:1 (Amadeus) a 1.85:1 (Robin Hood). Oba filmy dorazí na trh 19. listopadu.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře

Re: Amadeus i Costnerův Robin Hood budou na Blu-ray bez ...

Vložil Jarry (bez ověření), 20. Říjen 2014 - 19:34

Obrázek uživatele Jarry

Dobrý den,sakra, právě přemýšlím, proč nejsem výše uvedenou informací o absenci bonusů nijak negativně zaskočen, no je to asi tím , že jsem v podstatě ani nic jiného neočekával! A co si budem povídat, jak to má titulky, tak je vše odpuštěno! A cena není vůbec vysoká!! Blázníčkové, vždyť jiný paskvil zabalený v pěkném plechu se za cenu 600Kč vyprodal během pár dnů a ani ho více jak 70% fanoušků nakonec nevrátilo!!!!! Tak to byl docela hezký signál jak pro Bonton tak pro Magic Box, jak si snámi více a více vytírat pr…el!!! Vlastně s vámi, já jsem tři kusy stornoval! S pozdravem J.H

Re: Amadeus i Costnerův Robin Hood budou na Blu-ray bez ...

Vložil JoP (bez ověření), 20. Říjen 2014 - 21:22

Obrázek uživatele JoP

Není ještě možné, že jde o tiskovou chybu, kdy bonusy zapomněli uvést – nebo už je to potvrzené i od MagicBoxu? (Třeba u Fair Play na jejich webu bonusy vůbec uvedeny nejsou, na disku však jsou.)

Re: Amadeus i Costnerův Robin Hood budou na Blu-ray bez ...

Vložil JoP (bez ověření), 21. Říjen 2014 - 9:30

Obrázek uživatele JoP

Tak bohužel… z MB mi odepsali, že bonusy na BD nebudou u Amadea (holt si ponechám bonusové DVD, stejně na BD nebylo nic exkluzivního) ani Nelítostného souboje (hlavně že vyjde ve steelbooku).
Je to ale nejspíš novinka, protože jsem snad neviděl titul od Warnerů, kdy všude jinde bonusy byly – a jenom v ČR ne (maximálně že chybí bonusový disk jsme zvyklí, ale jednodiskovka bez bonusů dosud ne).

Re: Amadeus i Costnerův Robin Hood budou na Blu-ray bez ...

Vložil Psema (bez ověření), 21. Říjen 2014 - 11:22

Obrázek uživatele Psema

Nestihl jsem odepsat dřív, ale při vydání článku už jsem to měl samozřejmě ověřené, protože mě to v press releasu zaskočilo.