Alexander Veliký: Známe obsah Blu-ray kolekce s ultimátním sestřihem

vydáno 21. 2. 2014 | autor Petr Semecký | sekce Novinky | téma Filmy, Z domova, Ze světa | 1 komentář

Tagy: Alexander, Alexander Veliký, Blu-ray, film, Oliver Stone, Ultimate Cut, Ultimátní sestřih

Alexander Veliký (Blu-ray) Loni představený ultimátní sestřih Alexandera Velikého způsobil na festivalu v Karlových Varech i díky účasti Olivera Stona malé pozdvižení, především se však jednalo o vynikající film, u něhož bylo předem hlášeno, že se co nevidět dočkáme Blu-ray vydání. Nakonec jsme na něj museli čekat takřka celý rok, čekání se ovšem vyplatilo. Minimálně zahraniční kolekce totiž bude stát za to.

Jak můžete vidět na přiložené fotografii, „Ultimate Cut“ Alexandera Velikého vyjde na zámořském trhu v kolekci s řadou nádherných sběratelských předmětů, a ani po stránce náplně disků nebudeme strádat. Kromě 206 minut dlouhé nové verze filmu totiž bude možné přehrát i původní 175 minut dlouhou kinoverzi, přičemž obě videostopy bude možné pustit i se zajímavým komentářem samotného Stona, jenž už ve Varech hýřil interesantními historkami ze střižny a studiové politiky.

Kromě starších dokumentů, jejichž přesný počet bychom měli znát v následujících dnech a týdnech, se na disku objeví i dva nové kousky. Celovečerní dokument Seana Stona „Fight Against Time: Oliver Stone's Alexander“ pokrývající vznik filmu a „The Real Alexander and the World He Made“, jenž se bude dle názvu zabývat skutečným životem Alexandera Velikého a podle tiskových materiálů i jakýmsi alternativním vývojem světa, kdyby jeho podstatnou část slavný vojevůdce nedobyl.

Alexander Veliký: Ultmátní sestřih (sběratelská kolekce Blu-ray)

Co se týče výše zmíněných sběratelských předmětů, půjde především o 40 stran tlustý art book s různými nákresy, storyboardy a fotografiemi, sběratelské balení a korespondenci mezi Stonem a jeho členy štábu. Pro fanoušky tedy jasná povinnost.

Zmíněná kolekce Ultimátního sestřihu vyjde v USA 6. června za cenu 35 dolarů, u nás Magic Box sliboval přinejmenším film (na sběratelské balení nesázejte) již na květen. Možná se však nakonec přece jen dočkáme až v červnu. O oficiálních informacích z českých luhů vás budeme samozřejmě informovat.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře

Re: Alexander Veliký: Známe obsah Blu-ray kolekce s ...

Vložil marko (bez ověření), 21. Únor 2014 - 18:41

Obrázek uživatele marko

krasna edicia, do ktorej urcite casom pojdem!