5K monitor od LG nefunguje v blízkosti Wi-Fi routerů

vydáno 1. 3. 2017 | autor Pavel Kreuziger | sekce Novinky | téma Monitory

Tagy: 5K monitor, interference, LG UltraFine, přístupový bod, rušení, signál, Wi-Fi router

Jestliže pokukujete po 27palcovém 5K displeji UltraFine pro Mac – tedy monitoru od LG, který Apple doporučuje uživatelům počítačů Mac a prodává jej ve svém on-line obchodě – měli byste si být vědomi jedné dost otravné chyby.

Displej vybavený podporou Thunderbolt 3 evidentně trpí na signálovou interferenci, kvůli které je monitor nepoužitelný ve chvíli, kdy se nachází 2 metry a méně od bezdrátového routeru.

Na problém si stěžují uživatelé v několika recenzích na webu Applu, ale také Zac Hall z portálu 9to5Mac, který si tento 5K monitor přinesl domů a pokusil se o recenzi.

Jde evidentně o známý problém, tvrdí Hall, přičemž podpora LG doporučuje odstranit monitor z dosahu bezdrátových přístupových bodů. Uživatelská příručka k monitoru UltraFine navíc uvádí v sekci upozornění, že monitor je třeba nainstalovat tam, kde nedochází „k žádné elektromagnetické interferenci“; v příručce se však nepíše, co by tuto interferenci mohlo způsobit.

Apple začal UltraFine 4K a 5K monitory od LG prodávat ve svém on-line obchodě v prosinci. 5K varianta je doporučována jako nová generace vlastního Thunderbolt displeje od Applu, který se už od léta 2016 nevyrábí.

Monitor disponuje rozlišením 5 120×2 880 pixelů a pokrývá barevnou škálu P3, má již zmíněný port Thunderbolt 3, tři porty USB typu C, integrovaný fotoaparát a stereo reproduktory. Monitor stojí v přepočtu okolo 25 tisíc korun.

Zdroj: PCWorld.com

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře