43 minut Tron: Legacy navrženo speciálně pro kina IMAX

vydáno 7. 12. 2010 | autor IMAX Praha | sekce Tiskové zprávy | téma 3D, Filmy, Z domova | 3 komentáře

Tagy: 3D, film, IMAX, IMAX 3D, IMAX Praha, TRON, Tron: Legacy

IMAX - logo

Tron otevírá v kině IMAX další úroveň. 3D spektákl Tron: Legacy, který se blíží do kin, byl pomocí patentované IMAX® DMR technologie převeden do formátu pro kina IMAX a představí se díky tomu v té nejlepší krystalicky čisté obrazové a zvukové kvalitě i v českém kině IMAX v Praze na Flóře.

Ale nejen to…

Plných 43 minut vizuálně působivé podívané bylo speciálně upraveno pro formát IMAX 3D tak, aby maximálně využilo velikosti plátna v kiněch IMAX. Vybrané sekvence v celkové délce 43 minut mají rozšířený obraz, který eliminuje tzv. „letterbox effect“ – neboli černé pruhy okolo filmového obrazu.

Spolu se zakřiveným plátnem, které zvětšuje zorné pole diváků, slibují tyto speciální úpravy ty nejhlubší 3D efekty a nejhlubší zážitek filmu Tron: Legacy právě v kině IMAX.

„V kinech IMAX budeme promítat několik sekvencí v rozšířeném stranovém poměru, dohromady zhruba 43 minut stopáže filmu,“ popisuje režisér filmu Joseph Kosinski. „Budeme přecházet z formátu 2.35 na 1.78, což poskytne více obrazu v horních a spodních částech plátna. Díky tomu bude 3D zážitek ještě mnohem intenzivnější.“

„Jednoduše řečeno, obraz se v těchto sekvencích v kině IMAX rozšíří na maximum a diváky v sále de facto spolkne,“ říká marketingová manažerka pražského kina IMAX Adriana Vrabcová.

Dalším lákadlem je pětikanálový laserem řízený zvuk kina IMAX, ve kterém lépe než jinde vynikne hudba filmu od držitelů Grammy Daft Punk.

Nedočkaví diváci, kteří budou chtít vidět velkolepé futuristické dobrodružství co nejdříve, mohou jít do kina IMAX na půlnoční premiéru v noci z 15. na 16. 12. v 00:01.

Tron: Legacy

O filmu

3D high-tech dobrodružství Tron: Legacy zasazené do digitálního světa počítačové hry TRON je film úplně odlišný od čehokoli, co bylo na velkém plátně dosud k vidění.

Sam Flynn se po celý svůj život snaží zjistit podrobnosti o záhadném zmizení svého otce, muže, který byl kdysi známý jako největší tvůrce videoher. Díky signálu zaslanému ze staré Flynnovy arkády vstupuje Sam do digitálního světa hry TRON, ve kterém je jeho otec už 20 let uvězněn.

Spolu s válečnicí Quorrou se pokusí z kybernetického světa plného soubojů a závodů s neúprosnými pravidly uprchnout. TRON je ale extrémně nebezpečné místo pro dobrodružství. Fantastický cyber vesmír, který stvořil sám Kevin Flynn, se stal modernějším s novými vozidly,

zbraněmi a krajinami, které si nikdy před tím nedokázal představit. Nelítostný zloduch a vládce Tronu je nehodlá nechat jít a nezastaví se před ničím.

Tron Legacy navazuje na film Tron z *roku 1982 ovšem s využitím nejmodernějších 3D efektů a 3D technologií, které dávají světu TRON revoluční vzhled. Pojítkem mezi oběma filmy je postava otce Kevina Flynna. Toho stejně jako v roce 1982 hraje Jeff Bridges, držitel Oscara.

Související články

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Tiskové zprávy

Komentáře

Re: 43 minut Tron: Legacy navrženo speciálně pro kina ...

Vložil Ondřej Peterka (bez ověření), 13. Prosinec 2010 - 14:56

Obrázek uživatele Ondřej Peterka

Už jsem se tady chtěl rozčílit nad laserem řízeným pětiknálovým dabingem a ono to podle stránek IMAXu bude v originále, tak to klobouk dolů a už se těším.

Re: 43 minut Tron: Legacy navrženo speciálně pro kina ...

Vložil d.f.h, 13. Prosinec 2010 - 16:19

Obrázek uživatele d.f.h

To by si snad proboha nedovolili, už kvůli Daft Punk :-)

IMAX rulez

Vložil MN (bez ověření), 16. Prosinec 2010 - 19:48

Obrázek uživatele MN

Byl jsem na na půlnoční premiéře…nic dokonalejšího jsem neviděl. Příští týden na to jdu znovu. A další znovu…