3D mánie Panasonic začíná v dubnu!

vydáno 18. 3. 2010 | autor Panasonic | sekce Tiskové zprávy | téma 3D, Přehrávače, Televizory | 3 komentáře

Tagy: 3D, 3D Active Glasses, 3D Full HD, 600 Hz, Blu-ray, CES 2010, DivX, DivX HD, DMP-BDT300, Eurosport, Full HD 3D, HDMI, HDMI 1.4, HDTV, JPEG, MP3, Nova, Panasonic, PDP, plazma, přehrávač, Skype, televizor, THX, Twitter, TX-P50VT20, TX-P65VT20, UniPhier, USB, VIERA CAST, VT20, YouTube

Panasonic - logo

Necelý rok po premiéře 3D technologie na světových výstavách zahajuje společnost Panasonic prodej prvních plazmových Full HD 3D televizorů na českém trhu. Netrpěliví filmoví fanoušci, kteří chtějí prožít doma to, co zatím mohli vidět jen ve vybraných kinosálech, se mohou těšit na dva modely: TX-P50VT20 s úhlopříčkou 128 cm a luxusní model TX-P65VT20 s úhlopříčkou 165 cm.

Oba televizory mají v základní výbavě i dvoje 3D brýle s aktivní synchronizací (3D Active Glasses) a satelitní tuner s podporou 3D vysílání.

Nová řada plazmových televizorů VT20 poskytne mimořádný vizuální zážitek hned dvakrát: vynikající kvalitou 3D obrazu v plném vysokém rozlišení a výjimečným designem s povrchovou úpravou v bronzové metalíze.

3D domácí kino Panasonic

Maximální kvalitu 3D zobrazení garantuje nová generace plazmových panelů s extrémně rychlou odezvou fosforových buněk a 600 Hz technologií. Prostorového efektu je docíleno tak, že se obraz vykresluje v plném HD rozlišení pro každé oko zvlášť s frekvencí 60 snímků za sekundu.

Výsledkem je perfektně ostrý 3D obraz, který vyplní celý prostor mezi obrazovkou a divákem. Plazmové panely 3D televizorů mají certifikaci THX – osvědčení, že podání barev a kvalita zobrazení filmů přesně odpovídá studiovým parametrům.

Mimořádnou úroveň plazmových 3D televizorů Panasonic potvrzují i prestižní ocenění od odborné veřejnosti. Na letošním veletrhu spotřební elektroniky CES 2010 v Las Vegas jim porotci udělili první cenu v kategorii Nejlepší televizor (Best in Television) a vzápětí i Nejlepší produkt výstavy vůbec (Best in Show).

Full HD 3D PDP televizor Panasonic TX-P65VT20

Bohatá funkční výbava vychází vstříc rozmanitým požadavkům diváka. Televizory si bez problémů přehrají materiál uložený v komprimovaných formátech DivX, MP3, DivX HD a JPEG a nechybí ani možnost nahrávat přímo na externí pevný disk. Také funkce VIERA CAST, která zpřístupňuje internetové služby, rozšiřuje nabídku.

Již loni měli diváci přístup do kompletního archivu stanice TV NOVA, na videoserver YouTube nebo ke sportovnímu zpravodajství na Eurosportu. Letos bude k dispozici také sociální síť Twitter a populární aplikace Skype. Použití aplikace Skype je absolutně jednoduché a zvládne ho i člověk, který Skype na počítači nikdy nepoužíval.

Prostřednictvím USB portu se k televizoru připojí kamera a mikrofon a dálkovým ovládačem zahájíte hovor. Na kvalitu videohovoru nemá vliv vzdálenost volajícího od televizoru – ať už stojíte poblíž, nebo sedíte na gauči, zvuk i obraz budou perfektní. Díky čtyřem samostatným mikrofonům pro volající se hovoru může zúčastnit i několik lidí najednou.

3D brýle s aktivní synchronizací Panasonic TY-EW3D10

Sestavu domácího 3D kina doplňuje nový 3D Full HD Blu-ray přehrávač Panasonic DMP-BDT300, který kvalitou obrazu a zvuku splňuje i nejpřísnější měřítka hollywoodských tvůrců. O věrné zobrazení barev a jemnou tonální gradaci obrazu se stará špičkový videoprocesor UniPhier LSI, jenž disponuje dostatečným výkonem pro bezchybné zobrazení hloubky prostoru i v rozlišení 1920×1080.

Pro přenos 3D signálu je k dispozici HDMI výstup verze 1.4.

Plazmový Full HD 3D televizor Panasonic TX-P50VT20 bude v prodeji od dubna za doporučenou maloobchodní cenu 61995 Kč. Vyšší model TX-P65VT20 se začne prodávat v červnu. Doporučená cena 3D Full HD Blu-ray přehrávače Panasonic DMP-BDT300 je 15995 Kč.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Tiskové zprávy

Komentáře

Re: 3D mánie Panasonic začíná v dubnu!

Vložil tombik (bez ověření), 19. Březen 2010 - 1:01

Obrázek uživatele tombik

Tak teď mě mrzí že jsme minulý rok koupili KURO :-(

Re: 3D mánie Panasonic začíná v dubnu!

Vložil papinak (bez ověření), 19. Březen 2010 - 10:42

Obrázek uživatele papinak

61 995 doporučená, to znamená tak 55 000 v obchodech a na konci roku tak 45 000. Když si vezmu, že jsem dal v prosinci 2008 ( patnáct měsíců zpátky ) za svou 46PZ85 40 000,– tak ty ceny jsou krásné a jdou krásně dolu.Já zase možná začnu litovat svého předsevzetí, že když 3D tak jedině projektor:)

Re: 3D mánie Panasonic začíná v dubnu!

Vložil tombik (bez ověření), 20. Březen 2010 - 12:11

Obrázek uživatele tombik

No ja bych se zase chtel drzet porad te plasmy. Rozmer pravda neni to prave orechove ale ty projektory maji sve mouchy, kontrast, nutnost poradneho zatemneni atd atd…Libilo by se mi kdyby se dal zrepasovat nejak staricky 3 objektivovy projektor co mam doma, pripadne ho upgradovat nejak, ale to je asi jen nesmyslny sen. Ten mival obraz pekny a tusim ze pred objektivy byly CRT obrazovky (pro kazdou barvu jedna)…bylo by zajimave dat tam nejaky jiny zdroj s vysokym rozlisenim :D ALE TO REKL BYCH NEJDE.

Na 3D to vypada budu muset vyckat dokud KURO neumre.