300 na Blu-ray - znovu a lépe!

vydáno 18. 5. 2009 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy, Ze světa

Tagy: 300, 300: Bitva u Thermopyl, BD-Live, Blu-ray, BonusView, film, HD DVD, Strážci - Watchmen, Terminator 2, Terminátor 2: Den zúčtování, Terminator 2: Judgment Day, VC-1, Warner Bros., Watchmen

300: The Complete Experience (2009)

Nedávno jsme podobným titulkem oznamovali vylepšené vydání jednoho z klenotů akční kinematografie – Terminátor 2: Den zúčtování (viz Terminátor 2 na Blu-ray – znovu a lépe!). Jak se zdá, tak se ve směru reedic starších nepříliš kvalitních Blu-ray disků začíná blýskat na lepší časy: teď to totiž čeká obrazové orgie režiséra Zacka Snydera, známé jako 300: Bitva u Thermopyl.

Tento film, který na Blu-ray vyšel už v červenci 2007, se díky svému nadprůměrnému VC-1 obrazovému přepisu (samozřejmě korespondujícího s velmi netradičně pojatou výtvarnou stránkou, viz naše recenze) stal nejprodávanějším HD titulem roku. Když píšeme HD, tak skutečně máme na mysli Blu-ray i dnes už mrtvý konkurenční formát HD DVD – třístovka totiž díky studiu Warner vyšla v obou verzích.

Kvůli tomu se teď vlastně 300: Bitva u Thermopyl dočká obnoveného vydání. Tehdejší Blu-ray disk totiž neobsahoval bonusový videokomentář ve formě obrazu v obraze (BonusView), zatímco HD DVD verze ano (viz informace v článku 300 – největší letošní úspěch HD filmů). Před dvěma lety prostě něco takového nebylo v rámci Blu-ray možné, HD DVD mělo v interaktivních technologiích náskok.

Stručně a jasně – nová Blu-ray verze třístovky, pojmenovaná studiem Warner jako 300: The Complete Experience, bude po obrazové i zvukové stránce naprosto totožná jako původní vydání, navíc ale bude obsahovat právě BonusView videokomentář (dvě hodiny nejrůznějšího obsahu) a BD-Live funkcionalitu (Media Centre, Live Community Screening, My WB Commentary). Protože se jedná o takzvanou digibook edici, kromě stylového papírového obalu bude součástí také čtyřicetistránková plnobarevná publikace.

Vydání je pro region A (Amerika) naplánováno na 21. července, což je samozřejmě velmi strategicky zvolené datum. O týden později totiž na Blu-ray vychází zatím poslední film Zacka Snydera, adorovaní Strážci – Watchmen (viz Watchmen na Blu-ray: režisérský sestřih a BD-Live Facebook), takže se dá předpokládat zvýšený zájem o cokoliv, čeho se Snyderovo jméno třeba jen otřelo.

300: The Complete Experience (2009)

A co my v Evropě? Těžko říct. „Stará“ třístovka je tu na Blu-ray dostupná dokonce v mutaci s českou jazykovou podporou, ta se ovšem dostala na trh teprve před několika měsíci, takže její nahrazení vylepšenou verzí asi nelze očekávat. Studio Warner každopádně své Blu-ray disky regionálně nekóduje, zájemci o nové vydání se tedy mohou s důvěrou obrátit na zahraniční e-shopy… a zapomenout na češtinu, samozřejmě.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře