2016: všechny Smart TV Samsung připojíte k SmartThings

vydáno 14. 1. 2016 | autor Pavel Kreuziger | sekce Novinky | téma Televizory

Tagy: CES 2016, internet věcí, Samsung, SmartThings

Společnost Samsung oznámila, že všechny její chytré televize v sériích pro rok 2016 bude možné připojit k platformě SmartThings.

Samsung Smart TV

Ještě lepší zprávou je, že jihokorejský výrobce vybaví všechny svoje vlajkové televize (ty nazývá SUHD televize) produktové řady pro příští rok technologií IoT hubu, kterou koupil v roce 2014. Tyto SUHD tak bude možné připojit k zařízením od Samsungu a všem domácím spotřebičům kompatibilním se SmartThings platformou – světlům, termostatům, fotoaparátům či pohybovým a jiným senzorům. Ty tak budete moci ovládat pomocí televize a sjednoceného uživatelského rozhraní.

Tato schopnost televizí od Samsungu však bude zpočátku omezena podle regionu, což znamená, že někteří uživatelé ji zkrátka nebudou moci využít ihned. Předpokládáme, že nejdříve se dočkají USA, západní Evropa a některé asijské země, Česká republika by mohla následovat ve druhé nebo třetí vlně.

V současnosti si můžete vybrat z asi dvou stovek typů zařízení, která jsou kompatibilní se SmartThings. O chystaných produktech však zatím Samsung příliš informací nedodal. Jen prostý fakt, že jsou připraveny na internet věcí. Slíbil však, že novou řadu uvede už počátkem ledna na CES 2016, takže se máme rozhodně na co těšit.

Zdroj: Engadget

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře